A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Dagens PRO-tips #42 svänger det om!

Dagens PRO-tips #42 svänger det om! Dagens PRO-tips #42 svänger det om!

Från det musikaliska porträttet av Jerry Willams från 1977 till melodifestivalen 1974 då ABBA blev det första svenska bidraget att vinna hela Eurovision Song Contest.

2020-05-20 Jerry Williams, egentligen Sven Erik Fernström, född 15 april 1942 i Solna församling, död 25 mars 2018 i Täby, var en svensk rocksångare. Williams slog igenom som sångare i The Violents i början av 1960-talet och hade därefter en lång solokarriär. Detta porträtt sändes i SVT den 5 mars 1977.

Melodifestivalen 1974 levererade Sveriges första vinnare av Eurovision Song Contest när ABBA gick vidare från den svenska uttagningen med ”Waterloo”. Finalen var i engelska Brighton. SVT: Öppet arkiv bjuder på Eurovision 1974 – ett tidsdokument från en tid när ”Mellon” var ett program, lett av en programledare och med en stor orkester och en kapellmästare. Kliv in i tidskapseln och njut, eller förfäras…

Detta var det sista Dagens PRO-tips, det hann bli 42 sammanlagt. Framöver kommer nya spännande forum för information, kommunikation, debatt och underhållning. Håll utkik!

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.